Unelmia rakentamassa

”If you build it, they will come”. Tuo repliikki elokuvasta Field of dreams on tullut minulle äärettömän tärkeäksi, ja testaan sen toimivuutta omassa elämässäni yhä uudelleen. Ja kyllä se toimii. Unelmilla on tapana toteutua, jos niihin jaksaa uskoa. Ja uskominen tarkoittaa sitä, että myös lakkaamatta ponnistelee sen oman unelmansa toteutumisen puolesta.

Huikea tarina unelmien toteutumisesta on myös Sipe Santapukin projekti ”Santaranta”. Hän sai sen suunnittelijaksi maailmankuulun, orgaanisen arkkitehtuurin elävän legendan, Eric Lloyd Wrightin. Yhteistyö rakentaa arkkitehtuurista siltaa Suomen ja Yhdysvaltojen välille, mutta myös sielujen sympatialla on iso rooli tarinan onnistumisessa.

Olen saanut olla pienessä roolissa mukana toteuttamassa projektin dokumentointia. http://www.finland.org/public/default.aspx?contentid=256282&nodeid=35833&contentlan=2&culture=en-US

Washingtonin Suomen suurlähetystössä julkaistaan tässä kuussa valokuvanäyttely, jossa huippukuvaajat Suomesta ja yksi myös Yhdysvalloista kertovat kukin kuvillaan oman näkemyksensä ainutlaatuisen rakennuksen syvimmästä olemuksesta.Upeat projektin kuvaajat ovat Alias Studioiden Antti Karppinen ja Mikko Pitkänen, Jarmo Glader, Jere Hietala, Laura Riihelä, Lauri Rotko ja Carolyn Russo.

Yksi näyttelyn tauluista on ”Neljä vuodenaikaa”, jossa on minun tekstini:

Santaranta ja neljä vuodenaikaa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *