Durga tuhoaa demoneja

Lotus of the Eternal Night by Jonathon Earl Bowser

Lupasin laittaa tänne kuvan Durgasta. Ollos hyvä!

Durga on hindulainen jumalatar, joka tuhoaa demoneja. Hänellä on kahdeksan kättä, joissa jokaisessa on jokin ase. Jumalat ovat antaneet hänelle omia aseitaan, jotta Durga voisi kukistaa paholaisen.

Jonathonin kuvista Durgan kuvaksi nousi ilman epäilyksen häivää Lotus of the Eternal Night. Sisäisen jumalatattaren kuvaajana Durga symboloi hämähäkkiä, joka taas puhuu mustasukkaisuudesta. Onneksi jumalatartarustoista tulee nimenomaan voimaa voittaa omat demonit – joista mustasukkaisuus on yksi pahimmista. Nimimerkillä kokemusta omaava.

Lohduksi kaltaisilleni on se, että astrologiassa mustasukkaisuus on luonteenomaista monellekin merkille, eli se kuuluu kuvioon. Erityisen voimakas se on kuitenkin Skorpionin merkissä ja etenkin silloin, jos Venus omalla kartalla osuu Skorpionin merkkiin. Silloin rakkauteen  sisältyy  voimakas pelko siitä, että ei tulekaan rakastetuksi. Tunne on niin ahdistava, että moni alkaa vaatia kumppanilta melkein mahdottomia – jatkuvia todistuksia siitä, että rakastaa. Osa kääntää sen kokonaan toisin päin: ei uskalla tulla ollenkaan rakastetuksi. Surkeaa molemmin puolin, Durgaa siis ehdottomasti tarvitaan mustasukkaisuuden demoneja tuhoamaan. Suurin kärsijä kun aina kuitenkin on se mustasukkainen, vaikka ahdistusta riittää tunteiden kohteellekin.

Oma mustasukkaisuus on hyvä tunnistaa – ja myöntää. Sen jälkeen voi yrittää opetella ahdistuskohtauksen iskiessä, että kyse on siitä mitä tapahtuu omien korviesi välissä eikä siitä, mitä se toinen tekee. Oikea rakkaus ei vaadi todisteita, ei pidä väkisin kiinni eikä varsinkaan nuuski toisen yksityisasioita. Kenenkään ei ole pakko rakastaa ketään, mutta jos rakastaa, kaikkein kauneinta on pitää niin hellästi kiinni, että toinen uskoo lentävänsä vapaana.

Se, miksi lupasin kuvan laittaa, on Jonathonin taulun kaunottaren yhdennäköisyys Naislife-ohjelman juontajan Noora Hautakankaan kanssa. Noorahan nosti tämän kortin itselleen, kun olin ohjelman vieraana uuden vuoden aattona. Ja henkäisi syvään, kun kerroin Durgan tarinan ja totesi: ” Mä olen hirveän mustasukkainen!”

Minäkin olen. Ja koska se on niin oleellinen osa minua, ettei se mihinkään lähde, iloitsen sen kääntöpuolena tulevasta syvästä intohimosta ja vahvasta naisellisuudesta, loistavia jumalatarominaisuuksia molemmat. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *