Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

"The Luminous Wind", © Jonathon Earl Bowser"The Luminous Wind", © Jonathon Earl Bowser

Sarasvati - hindulainen tiedon ja taiteiden jumalatar

Joutsenella ratsastava kaunis Sarasvati edustaa luojajumala Brahman vaimona luovuutta, tietoa ja viisautta. Perinteisissä kuvauksissa Sarasvatilla on mukanaan kirja, helminauha, veena-soitin ja malja. Kirja edustaa universaalia viisautta ja pyhää totuutta. Helminauha symboloi henkisyyttä ja mietiskelyn voimaa. Veena-soitin edustaa taiteen pyhää täydellisyyttä, ja maljassa oleva vesi puhdistaa ja edistää luovuutta. 

Jos Sarasvatin joutsenelle juottaa maidon ja veden sekoitusta, joutsen osaa juoda seoksesta pelkän maidon. Sarasvatin kerrotaankin auttavan ihmiset erottamaan hyvän pahasta ja oikean väärästä.

Sarasvati muistuttaa sinua siitä, että varmimmin löydät totuuden itsestäsi. Sinulla on myötäsyntyinen kyky tietää, mikä on oikein, vaikka tuota tietoa ei aina olekaan helppo löytää. Jos sinun on vaikea päättää, mihin suuntaan haluat lähteä kulkemaan, älä kysy neuvoa muilta, vaan hae mietiskelyn avulla vastaus sisältäsi. 

Sarasvati kannustaa sinua lukemaan ja hankkimaan niin paljon viisautta kuin mahdollista, mutta ennen kaikkea hän toivoo sinun tutustuvan totuuteen omasta itsestäsi