Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

"Goddess of the Vale", © Jonathon Earl Bowser"Goddess of the Vale", © Jonathon Earl Bowser

Mnemosyne - kreikkalainen muistin jumalatar

Muistin avulla pystymme järkeilemään ja perustelemaan valintojamme, mutta myös kaipaamaan ja ennakoimaan tulevaa. Muistin jumalatar Mnemosyne oli Kronoksen ja Gaian tytär, ja hänen tehtävänsä oli antaa kaikille asioille nimi. Mnemosyne oli myös yhdeksän muusan äiti. Kreikkalaisten muusien tehtävä oli inspiroida taiteilijoita mahdollisimman suuriin saavutuksiin.

Kerrotaan, että kuoleman rajalla ihmiset saivat valita, joivatko he vettä unohduksen lähteestä vai halusivatko he muistaa kaiken sen tuskan, mitä elämänsä aikana olivat joutuneet kokemaan. Ne jotka valitsivat unohduksen, joutuivat syntymään uudelleen, ja ne jotka halusivat muistaa, saivat jatkaa matkaansa Elysionin kentille, jossa he saivat elää yltäkylläisyydessä ikuisuuden.

Mnemosyne haluaa muistuttaa sinua sisälläsi uinuvasta jumalattaresta ja sanoo, että jos et itse usko itseesi ja kykyihisi, ei niihin usko kukaan muukaan. Unohda mieluummin turha vaatimattomuus ja lähde toteuttamaan luomisvoimaasi juuri sillä tavalla, mistä olet aina haaveillut!

Mnemosyne kehottaa sinua kirjoittamaan päiväkirjaa sekä valveilla olemisen hetkistä että erityisesti näkemistäsi unista. Näin talletat tärkeitä muistoja itsellesi, ja saat myös syvällisiä eväitä itsesi ymmärtämiseen, kun jumalatar sisälläsi pääsee puhumaan sinulle uniesi kautta.