Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

"Water", © Jonathon Earl Bowser"Water", © Jonathon Earl Bowser

Mazu - kiinalainen meren jumalatar 

Mazulla on monia nimiä. Kiinalaiset vanhat myytit kertovat, että jos hädän hetkellä kutsut tätä rakastettua meren jumalatarta avuksesi, hän on tukenasi välittömästi. Jos kutsut häntä toisella tunnetulla nimellä Taivaan valtiatar, hänellä menee vähän pidemmän aikaa, koska hänen täytyy pukea hienommat vaatteet ylleen.

Mazu oli alun perin ihminen, jolla oli kyky aavistaa tulevat säät ja kertoa, milloin kannatti lähteä vesille. Nuorena tyttönä hän meni kutoessaan transsiin ja näki isänsä ja veljensä merihädässä. Hän siirtyi hengessä onnettomuuspaikalle, pelasti ensin veljensä ja palasi takaisin hakemaan isäänsä. Kun hän oli saavuttamassa rannan isä hampaissaan, hänen äitinsä saapui kotiin. Äiti näki tytön nukahtaneen työnsä ääreen ja kiiruhti herättämään tätä. Kun tyttö säpsähti hereille transsistaan, hän pudotti isän suustaan ja tämä hukkui. Niin kävi myös todellisuudessa. Seuraavana päivänä Mazu meni onnettomuuspaikalle ja sukelsi isänsä ruumiin rantaan, jotta hänet voitiin haudata kunnolla.

Mazu päätti 28-vuotiaana saaneensa elämästä tarpeeksi, hyvästeli perheensä ja käveli vuoren huipulle. Siellä pilvet ympäröivät hänet ja hän astui valonsäteessä taivaaseen. Jäljelle jäi vain säteilevä sateenkaari.

Mazu on iloisesti turhamainen jumalatar ja kannustaa sinua samaan. Kauniita alusvaatteita ei tarvitse pukea ylleen siksi, ettei koskaan tiedä missä joutuu riisuutumaan, vaikka sekin on ihan hyvä syy. Kaunistautuminen kannattaa ennen kaikkea siksi, että ripaus kevyttä turhamaisuutta on yksinkertaisesti vain niin mukavaa, että elämä olisi paljon tyhjempää ilman sitä. Lahjoita siis Mazun kunniaksi itsellesi jotain täysin turhaa ja ihanaa! Ja muista, että huono omatunto on tänään jumalatarten laissa kokonaan kielletty.

Toinen Mazun viesteistä on se, että nukkuvaa petoa ei todellakaan kannata herätellä. Jos kissa ei ole itsestään kiivennyt pöydälle, ei sinunkaan tarvitse sitä sinne nostaa. Kaikelle on aikansa, eikä vaikeuksiin tarvitse kiirehtiä.