Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

"Sanctuary", © Jonathon Earl Bowser"Sanctuary", © Jonathon Earl Bowser

Magdalan Maria - Kristuksen kumppani

Toinen kristinuskon tärkeistä Marioista, Kristuksen kumppanina ja opetuslapsena pidetty Magdalan Maria, on kokenut saman kohtalon kuin muutkin jumalattaret. Hänet on leimattu prostituoiduksi ja hänen merkitystään on vähätelty. Raamattu kuitenkin kertoo, että juuri Maria oli se ihminen, jolle Kristus ensimmäiseksi näyttäytyi kuolleista noustuaan. Hänelle Kristus jätti viestinsä vietäväksi muille opetuslapsille. Voiko mikään olla sattumaa Jumalan Pojan elämässä, vai valitsiko Kristus Marian? 

Erään tulkinnan mukaan Da Vinci maalasi Marian Jeesuksen viereen viimeistä ehtoollista kuvaavaan tauluunsa, ja gnostilainen Marian evankeliumi kertoo, että Maria oli Jeesuksen kumppani ja hänelle niin rakas, että muut opetuslapset tulivat kateellisiksi.

Maria sanoo sinulle: Ole rohkeasti oma itsesi ja kulje pää pystyssä silloinkin, kun sinua ei hyväksytä. Älä välitä siitä, jos joku sinua tuntematta ja taustojasi tietämättä sanoo sinusta jotain pahaa. Hän heijastaa vain oman sisimpänsä rumuutta, ei peilikuvaa sinusta itsestäsi. Sinä tiedät totuuden, ja silloin kun itse seuraat sitä, minkä vakaasti uskot oikeaksi ja hyväksi, on yhdentekevää mitä muut sinusta ajattelevat.

Ei silti ole itsellesi vahingoksi, jos yrität ottaa selvää ja ymmärtää, miksi joku ihminen ryhtyy puhumaan sinusta pahaa. Jos et ole häntä tietoisesti loukannut, voi kyseessä olla väärinkäsitys, jonka korjaaminen tekee elämän helpommaksi teille molemmille.