Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Awakening", © Jonathon Earl BowserAwakening", © Jonathon Earl Bowser

Kuan Yin - buddhalainen myötätunnon jumalatar

Kuan Yinin nimen eri versiot kertovat jumalattaresta, joka kuulee ihmisten itkun. Kuan Yin on kaunis, tummahiuksinen nainen, joka on pukeutunut valkoiseen kaapuun ja kantaa kädessään valkoista lootuksen kukkaa. Lootus on puhtauden symboli ja edustaa naiseutta kauneimmillaan. Usein jumalattaren ympärille kuvataan myös lapsia, sillä häntä pidetään lasten antajana. 

Kuan Yinin pohjaton lempeys ja kyky lohduttaa tuovat helpotusta kaikkiin tuskiin. Kuan Yin on itse niin valaistunut, että hänestä voisi tulla buddha, mutta hän on luvannut pysyä ihmisten tukena niin kauan, kunnes kaikki ihmiset ovat valaistuneet.

Kuan Yin opastaa olemaan lempeä ja tukemaan toisia. Hän neuvoo sinua hillitsemään kielesi ja sanomaan ja ajattelemaan toisista vain positiivisia asioita. Kuan Yin varoittaa juoruilun ikävistä seurauksista ja lohduttaa sinua, jos itse joudut pahojen puheiden kohteeksi. Kohtele muita ihmisiä anteliaasti ja ystävällisesti. Anteliaisuudella ja ystävällisyydellä on taipumus palata lähettäjälleen, ja usein ne vahvistuvat matkalla.