Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

"Desert Dancing", © Jonathon Earl Bowser"Desert Dancing", © Jonathon Earl Bowser

Ishtar - babylonialainen sodan ja seksin jumalatar

Ishtar oli voimakas jumalatarhahmo koko muinaisen Babylonian alueella, ja hänen palvontaansa liittyi paljon seksuaalisia riittejä. Ishtaria pidettiin Egyptin ja Assyrian alueilla sodan ja taistelun jumalattarena, mutta ennen kaikkea hän oli naiseuden ja hedelmällisyyden jumalatar. Hän oli Venus-planeetan valtiatar ja hallitsi myös naisten kuukautiskiertoa. Hänellä uskottiin olevan myös parantavia voimia. 

Yhdessä auringon jumala Shamashin ja kuun jumala Sinin kanssa Ishtar muodosti taivaallisen kolminaisuuden. Tässä muodossa Ishtaria symboloi ympyrän sisälle piirretty tähti, jolla on 6, 8 tai 16 sakaraaa. Voimakkaan seksuaalisuutensa takia Ishtaria on pidetty prostituoitujen suojelijana, ja hänen palvelumenoihinsa liittyvien papittarien uskotaan harjoittaneen myös temppeliprostituutiota.

Ishtar varoittaa sinua antamasta itsestäsi enemmän kuin mihin lopulta olet itse valmis. Ishtar muistuttaa myös, että syyllisyydentunto ei ole oikea motiivi toisten auttamiseen. Jos teet jotain toisten hyväksi velvollisuuden tunnosta tai syyllisyyden painamana, et tuo todellista apua, vaan levität ympärillesi negatiivista ilmapiiriä ja laajennat syyllisyyden taakkaa. Odota siis sellaista hetkeä, kun olet itse aidosti halukas tekemään tehtäväsi.