Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

"Waiting for Parsifal", ©Jonathan Earl Bowser"Waiting for Parsifal", ©Jonathan Earl Bowser

Hera - kreikkalainen avioliiton jumalatar

Nimi Hera tarkoittaa kreikaksi kaunista naista, ja Hesiodoksen runoteoksessa Jumalten synty Hera kuvataan Zeuksen kukoistavaksi kultasandaaliseksi puolisoksi. Hera on Zeuksen virallinen vaimo, ja omistautuvan ja uhrautuvan rakkautensa vuoksi häntä pidetään sitoutumisen jumalattarena. 

Zeuksella oli tapana ottaa väkisin kaikki naiset ja jumalattaret, joita hän himoitsi. Hera osasi kuitenkin torjua hänet taitavasti. Mitä enemmän Hera vastusteli, sitä enemmän Zeus häntä halusi ja lupasi lopulta mennä hänen kanssaan naimisiin. Heidän intohimonsa oli niin suurta, että kuherruskuukausi kesti 300 vuotta.

Vähitellen Zeus kuitenkin palasi vanhoihin tottumuksiinsa ja loukkasi Heraa usein syvästi. Hera antoi miehelleen anteeksi tämän hairahdukset aina uudelleen, mutta kosti niille naisille, joiden kanssa Zeus häntä petti. 

Heran viesti sinulle on: rakasta! Olipa ongelma mikä tahansa, oikea vastaus on rakkaus. Anteeksiantaminen on monesti vaikeaa, mutta todellinen anteeksianto puhdistaa ja keventää mieltä ja saa taivaat hymyilemään kanssasi. Sitä paitsi, jos rakastat puhtaasti ja pyyteettömästi, ilman rajoja, sinulla ei ole mitään anteeksi annettavaa.

Pettymys ja katkeruus ovat taakkoja, jotka painavat vain omia hartioitasi. Tiputa ne siis pois ja jatkaa matkaasi kevyemmin mielin. Väärintekijä saa kyllä tuntea tekojensa seuraukset omassa elämässään