Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

"Mistress Darkness", ©Jonathon Earl Bowser"Mistress Darkness", ©Jonathon Earl Bowser

Hekate - kreikkalainen taikuuden jumalatar

Hekate oli Olympoksen titaaneista ainoa pääjumala Zeuksen ohella, jolla oli valta ja voima toteuttaa ihmisten toiveita niin halutessaan.

 Hekatea pidetään tienristeysten jumalattarena, joka saattaa ihmiset vaiheesta toiseen, myös elämästä kuolemaan. Hänet kuvattiin usein kolmipäiseksi, koska hänen uskottiin näkevän kaikkiin suuntiin: entiseen, nykyiseen ja tulevaan. Ihmisillä olikin muinoin tapana pystyttää Hekaten kunniaksi y-risteyksiin keppi, josta roikkui kolme naamiota. Hekaten avustamana kulkija osasi valita oikean tien.

 Hekate hallitsee myrskyä ja tuulia, ja siksi häntä pidetään erityisesti merenkävijöiden suojelijana. Hän on kotilieden ja naisten suojelija, mutta näkijän ja taikojan kyvyt sekä läheinen kanssakäyminen manalan väen kanssa tekivät hänestä pelottavan hahmon, jota kauhisteltiin hänen kauneudestaan huolimatta.

 Hekate ohjaa sinut muutoksen läpi ja kannustaa sinua astumaan rohkeasti kohti uutta. Pelko tuottaa yleensä aina paljon suurempaa tuskaa kuin todelliset vastoinkäymiset. Älä siis jää pelkosi vangiksi, vaan ota rohkeasti vastaan se, mikä on tullakseen.

 Hekate auttaa sinua näkemään oikean tien ja lohduttaa valintatilanteessa sanoen: sinä tiedät jo totuuden, nyt sinun vain täytyy antaa sen tapahtua.