Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

"Order and Chaos", ©Jonathon Earl Bowser"Order and Chaos", ©Jonathon Earl Bowser

Gaia - kreikkalainen kantajumalatar, äiti maa

Kreikkalaisessa mytologiassa Gaia oli niiden neljän jumalhahmon joukossa, jotka ensimmäiseksi syntyivät tyhjyydestä. Ensin syntyi Kaaos, sitten reheväpovinen Gaia, äiti maa, sitten pimeyden tuova Tartaros ja lopulta aistit herättävä ja järjen sumentava Eros, jumalista kaunein. Kaikki muut jumalat ovat heidän jälkeläisiään. 

Kaaoksesta syntyivät yö ja päivä, pimeys ja valo. Gaia synnytti ensin itselleen vertaisensa kumppanin, taivaan Uranoksen. Sitten hän rakensi maan ja vuoret ja synnytti vielä yksikseen pojan, Pontoksen. Gaia sai lapsia yksin, kumppaninsa Uranoksen sekä poikansa Pontoksen kanssa. Gaia on eräänlainen alkuäiti, tyhjästä syntynyt ensimmäinen jumalatar sekä maailman ja jumalten luoja.

Gaia kehottaa sinua uskomaan omaan voimaasi. Sanotaan, että ihmiselle ei anneta ajatusta ilman, että hänelle annettaisiin myös voima toteuttaa se. Eikä ihmiselle anneta kannettavakseen yhtään enempää kuin hän jaksaa kantaa. Selviät mistä vain, kun otat käyttöösi sisälläsi piilevän alkuperäisen luomisvoiman.