Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

"Tears of Waialeale", ©Jonathon Earl Bowser"Tears of Waialeale", ©Jonathon Earl Bowser

Frigga - norjalainen äitiyden ja kohtalon jumalatar

Frigga ja Freija muodostavat naiseuden kaksi puolta. Äidillinen ja lempeä Frigga on Pohjolan pääjumalan Odinin vaimo. Hänen tehtävänsä on kutoa taivaalle pilviä ja ihmisille kohtaloita. Frigga näkee kutoessaan tulevaisuuteen, mutta ei pysty vaikuttamaan siihen.

Friggan elämän surullisin hetki oli nähdä etukäteen poikansa Baldurin kuolema. Frigga tiesi, ettei pysty itse muuttamaan kohtaloa, mutta pyysi kuitenkin kaikkia ennustusnäyssä näkemiään elementtejä, eläimiä ja kasveja vannomaan, ettei mikään niistä osallistuisi pojan tappamiseen. Hän kuitenkin sivuutti mistelin, jota ilkeämielinen pahuuden herra Loki sitten käytti myrkyttämään tikan kärjen. Hän houkutteli Baldurin sokean veljen heittämään tikkaa luvaten opettaa häntä osumaan. Loki ohjasi veljen käden heittämään myrkkytikan suoraan Baldurin sydämeen. 

Frigga itki katkerasti ja katuvan mistelin marjat muuttuivat valkoisiksi, mutta kun Baldur kuitenkin palautettiin elävien joukkoon, siunasi iloinen Frigga mistelin onnea tuottavaksi kasviksi, jonka alle eksynyt saa lahjaksi rakastavan suudelman.

Friggan viesti sinulle on: kuuntele vaistojasi! Unet voivat kertoa sinulle salaisuuksia tulevasta, ja ennen kaikkea voit oppia ymmärtämään itseäsi paremmin. Unet ovat sisimpäsi viestejä valvetilalle. Kuuntele siis uniesi sanomaa ja yritä tulkita, mitä sisimmälläsi on sinulle asiaa! Frigga muistuttaa myös, että sinun ei tarvitse tyytyä kohtaloon vaan voit itse ottaa ohjat käsiisi ja vaikuttaa siihen, mitä elämä pystyy sinulle tarjoamaan.