Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

"Phoenix", ©Jonathon Earl Bowser"Phoenix", ©Jonathon Earl Bowser

Feeniks - egyptiläinen pyhä tulilintu,
jälleensyntymän jumalatar

Feenikslinnun taru on jo tuhansia vuosia vanha. Häikäisevän kaunis lintu, joka palaa tulessa syntyäkseen uudelleen, esiintyy myyttisissä tarinoissa eri kulttuureissa. Alkuperäisen tarun uskotaan syntyneen Egyptissä, jossa Feeniksin jälleensyntymistaruun liitttyi oleellisesti muinainen Heliopoliksen kaupunki. Kerran tuhannessa vuodessa, huomatessaan voimiensa ehtyvän, tämä uljas, yksinäinen lintu rakensi tuoksuvasta kanelipuusta pesän, sytytti sen tuleen ja heittäytyi liekkien polttamaksi. Tuhkasta noussut, uusi lintu lensi tarinan mukaan Heliopolikseen, vieden mukanaan edeltäjänsä tuhkasta tekemänsä punaisen munan ja laski sen Auringon Jumala Ran temppelin uhrialttarille. 

Feeniksillä uskottiin olevan valtava voima auttaa silloin, kun hätä on kaikkein suurin ja sen kyynelten kerrottiin voittavan jopa kuoleman. Idän mytologioissa Feeniks liitetään kuuluisuuteen ja menestykseen, ja Feenikstalismaneilla on uskottu olevan julkisuutta tuova voima.

Feeniks haluaa vapauttaa sielusi omistamisen aiheuttaman pelon kahleista ja auttaa sinua luopumaan sellaisesta, jonka on aika jäädä taaksesi. 

Feenikslintuja voi olla kerrallaan vain yksi. Olet sellaisen päätöksen edessä, joka sinun täytyy tehdä yksin. Luota sisimpäsi ääneen. Tässä valintatilanteessa sinun on myös lupa olla itsekäs. Seisot omilla jaloillasi, elät omaa elämääsi - älä anna toisten vaatimusten tukahduttaa sielusi paloa!