Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

"Still Falling from the Hidden Country", ©Jonathon Earl Bowser"Still Falling from the Hidden Country", ©Jonathon Earl Bowser

Eeva - kaiken elävän äiti

Eeva on kaiken elävän äiti ja edustaa naiseutta alkuperäisimmillään. Yhdessä Aatamin kanssa Eeva luotiin Jumalan kuvaksi, esiäidiksi kaikille tuleville sukupolville. Vanhassa (yli 3000 eaa) sumerilaisessa sinetissä on kuva käärmeestä, puusta ja hedelmästä, ja jumalatar ojentaa siinä hedelmää vierailevalle miehelle. Raamatun vanhimpien osien arvellaan olevan vuosilta 1400 eaa, eli Edenin puutarhan taru oli olemassa jo kauan ennen Raamatun kirjoittamista. 

Joseph Campbell esittää kirjassaan The Power of Myth, että sumerilainen myytti jumalattarineen sai väistyä heprealaisten saapuessa Kaanaan maahan, koska patriarkaaliset heprealaiset eivät suvainneet jumalatarta palvovaa uskontoa.

Eeva, ensimmäisenä naisena ja kaiken elävän äitinä, muistuttaa sinua naiseuden perusvoimasta, rohkeudesta ja viisaudesta. Eeva rohkaisee sinua seuraamaan sydäntäsi ja tekemään juuri sen, mitä sisimpäsi pitää oikeana. Eeva haluaa herättää naiseutesi ja pyytää sinua iloitsemaan omasta voimastasi.

Eeva kannustaa myös keskinäiseen kunnioitukseen. Hän pyytää sinua kertomaan kumppanillesi avoimesti, miten paljon häntä rakastat ja ihailet. Joka kerta kun teet sen, vahvistat omaa rakkauttasi ja teidän liittoanne.