Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Singer of the Autumn Lullaby", ©Jonathon Earl BowserSinger of the Autumn Lullaby", ©Jonathon Earl Bowser

Demeter - kreikkalainen hedelmällisyyden ja äitiyden jumalatar

 

Äidillinen Demeter on tunnettu tyttärensä Persefonen tarinasta. Manalan jumala Hades iski silmänsä kauniiseen Persefoneen tämän käyskennellessä kukkaniityllä. Tyttärensä katoamisesta hätääntynyt Demeter suri ja etsi tytärtään niin lohduttomana, että unohti muut hedelmällisyyteen ja maanviljelyyn liittyvät tehtävänsä ja maa kuivui. Lopulta Zeus joutui lähettämään Hermeksen hakemaan Persefonen takaisin Manalasta. Hades ehti kuitenkin syöttää tälle granaattiomenan siemeniä, ja Persefone joutui viettämään yhden kolmasosan vuodesta Hadesin luona

Saatuaan tyttärensä takaisin Demeter antoi maan jälleen kukoistaa, mutta aina kun Persefone joutui palaamaan Manalaan, Demeter masentui, ja silloin alkoi talvi. Kevään koittaessa Persefone palasi taas äitinsä luokse.

 Demeterin viesti sinulle on se, että synkimmänkin ajan jälkeen koittaa uusi kevät. Demeter haluaa antaa sinulle voimaa selvitä vaikeuksiesi yli ja kannustaa sinua uskomaan itseesi haasteiden keskellä.

 Demeter muistuttaa myös siitä, että jatkuva negatiivisuus tukahduttaa luovuuden ja hedelmällisyyden. Älä siis suostu kuuntelemaan sellaisia ihmisiä, joilla on vain ikäviä uutisia kerrottavanaan, vaan katso maailmaa positiivisin silmin.