Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

"The Hawk and the Dove", ©Jonathon Earl Bowser"The Hawk and the Dove", ©Jonathon Earl Bowser

Coatlicue - intiaanien elämän ja kuoleman jumalatar

Muinaisten atsteekkien jumalatar Coatlicue hallitsi elämää ja kuolemaa, entisestä luopumista ja uuden syntymistä. Coatlicue oli pelottavan näköinen jumalatar, joka oli pukeutunut käärmeestä tehtyyn hameeseen, ja tästä tulee jumalattaren nimikin. Hänen käsissään ja jaloissaan oli terävät kynnet ja kaulassa koru, jossa roikkui uhrien sydämiä.

 Coatlicuella oli jo 400 lasta, kun hän oli lakaisemassa jumalten temppeliä. Silloin hänen päälleen putosi höyhenpallo, ja hän tuli taas raskaaksi. Hänen aikaisemmat lapsensa raivostuivat ja halusivat ottaa petollisen äitinsä hengiltä. Silloin Coatlicuen poika tuli ulos hänen kohdustaan täysin aseistettuna ja pelasti äitinsä hengen. Poika tarttui murhanhimoisten sisartensa johtajaan Coyolxauhquihin ja heitti tämän taivaalle. Näin syntyi kuu.

 Coatlicuen pelottava ulkonäkö kuvastaa sitä pelkoa ja vastustusta, jonka muutos meissä herättää. Feeniks-linnun täytyy kuitenkin palaa ensin tuhkaksi tulessa, ennen kuin se saa itselleen kauniit ja vahvat siivet ja pystyy jatkamaan myyttistä lentoaan. Mennyt täytyy joskus tuhota kokonaan, ennen kuin maaperä on riittävän hedelmällinen tuleville haasteille. Coatlicue sanoo sinulle: ota muutos rohkeasti vastaan.