Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

"Brigid", © Jonathon Earl Bowser"Brigid", © Jonathon Earl Bowser

Brigid - kelttiläinen tulen ja runouden jumalatar

Tulen valtiatar Brigid on seppien suojelija mutta myös inspiraation jumalatar, joka antaa voimia runoilijoille ja parantajille. 
Brigid pukeutuu vihreään viittaan, joka suojelee kaikelta pahalta. Brigidin uskotaan olevan viittoineen läsnä kaikissa synnytyksissä. 

 Brigid on kolminkertainen jumalatar: hän edustaa hedelmällisyyttä, viisautta ja käsityötaitoa. Katolisen kirkon levittäytyessä Irlantiin Brigid kanonisoitiin katoliseksi pyhimykseksi. Legendat kertoivat hänen olleen kätilönä Neitsyt Marialle ja ennustaneen kristinuskon saapumisen. Brigidin palvomiseksi rakennetut temppelit muutettiin tuolloin luostareiksi ja papittaret ryhtyivät nunniksi. Luostarit pitivät yllä Brigidin pyhää tulta vuosisatojen ajan, mutta vuonna 1960 Brigid poistettiin katolisten pyhimysten joukosta. Hänen liekkiään varjellaan kuitenkin tänäänkin monissa uusissa pakanauskonnoissa.

 Brigid muistuttaa sinua siitä, että naiseus merkitsee jatkuvaa muutosta. Jotta muutos voisi tapahtua, on vanhan ensin kuoltava. Anna siis menneen mennä, ja suuntaa katseesi tulevaan. Sinussa on voimaa parantua kaikista haavoistasi, kunhan päästät irti omasta tuskastasi. Suru saa ensin muuttua vihaksi, mutta sen jälkeen siitä täytyy päästää irti, ettei se muuttuisi katkeruudeksi ja lisäisi omaa taakkaasi. Nyt on uudistumisen ja irti päästämisen aika. Kokeile myös tunteittesi purkamista kirjoittamalla. Brigid on runoilijoiden suojelija.