Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

"Forest Light", ©Jonathon Earl Bowser"Forest Light", ©Jonathon Earl Bowser

Artemis - kreikkalainen metsästyksen jumalatar

Artemis on pääjumala Zeuksen ja hänen kuudennen vaimonsa Leton tytär. Artemis syntyi yhdessä Apollon kanssa, ja heitä kutsutaan jumalista viehättävimmiksi. Artemis kantaa aina mukaan jousta ja nuolta, mutta ne kuvaavat ennemmin hänen tarkkanäköisyyttään ja päämäärätietoisuuttaan kuin halua vahingoittaa.

 

Artemis on vähän poikamainen, hän samoilee mieluummin metsissä kuin flirttailee poikien kanssa. Hänen tehtävänsä jumaltarustoissa oli kuitenkin johdattaa nuoret tytöt lapsuuden leikeistä aikuisen naisen rooliin ja avioliittoon. Artemis auttoi äitiään Letoa kaksosveljensä Apollon synnytyksessä, ja häntä pidetään siksi myös synnytyksen suojelijana.

 

Artemis sanoo sinulle: Älä koskaan päästä itseäsi sen ikäiseksi, ettet muka voisi istahtaa ihailemaan perhosen lentelyä tai kauriin vasaa metsän reunassa. Pidä hengissä pieni tyttö sisälläsi, niin myös nainen sinussa on tasapainoinen ja varma.

 

Älä anna periksi! Valitse määränpääsi huolellisesti, äläkä koskaan menetä sitä näköpiiristäsi. Vaikka elämä olisi kuinka kaaoksessa, muista maali jota kohti olet menossa. Kun kompastut matkalla puunjuureen ja polvesi naarmuuntuvat, nouse ylös ja usko siihen, että saavut perille voittajana.